Filmreview: How to Have Sex

How to Have Sex

Regie: Molly Manning Walker – Speelduur: 91 minuten
Cast: Mia McKenna-Bruce, Lara Peake, Enva Lewis …
Genre: Drama – Originele taal: Engels

In de film How to Have Sex vertrekken beste vriendinnen Em (Enva Lewis), Tara (Mia McKenna-Bruce) en Skye (Lara Peake) naar Kreta om daar te genieten van muziek, drank en seks. De drie tienermeisjes hopen er vooral de tijd van hun leven te beleven, maar achter de uitbundige, dronken feestwereld schuilt meer dan je op het eerste gezicht denkt; het is een verhaal over verwachtingen en sociale druk. De film vangt perfect de intensiteit van het feesten, drinken, dansen en flirten tot het ochtendgloren. Maar dan volgt de onvermijdelijke nasleep: de hoofdpijn, misselijkheid en vermoeidheid.

Als kijker word je ondergedompeld in de bewegende, soms verstikkende intensiteit van het moment. How to Have Sex laat een sterke indruk achter met zijn directe en intieme scenario en de uitstekend gekozen hoofdrolspelers. Het vermogen van Mia McKenna Bruce om Tara’s kwetsbaarheid en emoties tot leven te brengen, soms zonder een woord te zeggen, is ronduit indrukwekkend. Haar blikken dragen bij aan de diepgang van het personage, waardoor je moeiteloos wordt meegezogen in haar wereld. Maar de magie van de film beperkt zich niet tot Bruce; de gehele cast schittert, elk personage draagt bij aan de gelaagdheid van het verhaal. Met fantastische regie en cinematografie word je ondergedompeld in een meeslepende ervaring die nog lang zal nazinderen.

De film richt zich niet alleen op de donkere momenten, maar omvat ook tederheid en vreugdevolle scènes. De laatste scènes richten zich op het onthullen van alle verborgen verwondingen, wat leidt tot een krachtig moment waarbij regisseur Molly Manning Walker je met haar debuutfilm weet te raken en ontroeren. Een absolute aanrader.

Ik heb How to Have Sex gezien op streamingdienst Sooner. Als je denkt dat How to Have Sex iets voor jou is, kan ik ook Het Smelt van regisseur Veerle Baetens  aanbevelen.

Mis niets! Ontvang elke maandag het laatste filmnieuws, reviews en trailers rechtstreeks in je inbox.