Filmreview: Puntos suspensivos (Ellipsis)

ellipsis2

Regie: David Marqués – Speelduur: 90 minuten
Cast: Diego Peretti, José Coronado, Cecilia Suárez, Georgina Amorós, Leticia Torres
Genre: Thriller – Originele taal: Spaans

De film Puntos suspensivos, internationaal bekend als Ellipsis, is een meeslepende psychologische thriller van regisseur David Marqués die je aandacht vasthoudt door zijn verrassende plotwendingen.

In het verhaal volgen we Leo (Diego Peretti), een succesvolle schrijver van mysterieromans die onder een pseudoniem schrijft. Wanneer hij zich terugtrekt in een afgelegen chalet om aan zijn volgende boek te werken, wordt zijn rust verstoord door het onverwachte bezoek van Jota (José Coronado), die beweert een journalist te zijn. Leo’s ware identiteit is echter geheim; alleen Victoria (Cecilia Suárez), zijn agent en ex-vrouw, weet waar hij verblijft en onder welke naam.

Over Puntos suspensivos (Ellipsis)

Het plot van de film is zowel intrigerend als raadselachtig, waarbij een gebrek aan informatie je soms op het verkeerde spoor zet, wat uiteindelijk leidt naar een onthullende climax. De acteerprestaties zijn solide en de eenvoudige enscenering op één locatie wordt efficiënt benut. De cinematografie creëert een koele sfeer en wordt versterkt door een indringende soundtrack, waardoor de spanning wordt opgevoerd. Het is boeiend om tijdens de film te speculeren over de richting van het verhaal en hoe de puzzelstukjes uiteindelijk op hun plaats zullen vallen.

Hoewel de film op sommige momenten wel wat langdradig en vermoeiend kan aanvoelen, is het een thriller die de moeite waard is om te bekijken vanwege zijn originaliteit en boeiende verhaallijn.

Puntos suspensivos

Mis niets! Ontvang elke maandag het laatste filmnieuws, reviews en trailers rechtstreeks in je inbox.